top of page
Fysioterapian suoravastaanotto

Fysioterapian suoravastaanotto on akuuttivastaanottotoimintaa, jossa tuki- ja liikuntaelinoireinen asiakas hakeutuu suoraan fysioterapeutin tutkimukseen ja ohjaukseen ilman lääkärin lähetettä. Asiakas voi ottaa yhteyttä, jos tuntee esim. äkillistä selkäkipua, - niskakipua, -niveloireita, jänne/lihaskipuja tmv.  Fysioterapian suoravastaanoton tavoitteena on nopeuttaa asiakkaan kuntoutumista ja nopeuttaa työhön paluuta ja estää vaivojen pitkittymistä.

 

Fysioterapian suoravastaanotto edellyttää fysioterapeutilta erityisosaamista tuki- ja liikuntaelinoireisen asiakkaan tutkimisessa, kliinisessä päättelyssä ja harjoitteiden ohjauksessa. Voidakseen pitää fysioterapian suoravastaanottoa fysioterapeutin pitää käydä erillinen suoravastaanottokoulutus. Koulutus antaa myös valmiudet apteekin käsikaupan lääkehoidon ja sairaslomatarpeiden arviointiin. 

 

Fysioterapian suoravastaanotolle on varattu aikaa 45 minuuttia. Käynnillä asiakas haastatellaan, tehdään kliininen tutkiminen ja päätöksenteko sekä tarvittaessa annetaan manuaalista terapiaa liikkeiden helpottamiseksi. Fysioterapeutti ohjaa kotiharjoitteet ja tarvittaessa suosittelee käyttämään reseptivapaita särky- ja tulehduskipulääkkeitä. Jatkohoitona asiakkaalle suositellaan tarvittaessa lisää fysioterapiaa.

 

Jos on tarvetta tarkemmille tutkimuksille, fysioterapeutti lähettää asiakkaan lääkärin vastaanotolle jatkotutkimuksia varten.

Spiral post.jpg
Spiral anterior.jpg

Kun kipuilet, ota yhteyttä!

Tuija p. 040 557 0923

tai

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
bottom of page